Tidigare uppdrag

UPPDRAG OCH PROJEKT

 

Exempel på vad jag gjort tidigare och vad jag sysslar med egentligen:

Skribentuppdrag

Sedan 2020 har jag börjat jobba allt mer med böcker och olika skribentuppdrag. Det började med att jag fick den stora ynnesten att vara huvudskribent till Björn Natthiko Lindeblads bok "Jag kan ha fel - och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk", vilken har levt ett fantastiskt bokliv sedan födseln i oktober 2020. Jag är så oerhört glad och tacksam över all fin respons den fått och över att se hur Björns ord därigenom får leva vidare. Jag kan ha fel var den mest sålda fackboken 2021, vann förstapris i Storytel Awards för bästa ljudbok i kategorin "fakta" 2021, har sålts i över 400 000 ex på svenska marknaden samt blivit översatt till över 30 språk. 

I september 2022 kom boken "Medvetet föräldraskap - Om att möta våra barn där de är, inte där vi önskar att de vore" som jag skrev tillsammans med den fantastiska föreläsaren och föräldracoachen Micke Gunnarsson. Det är en bok om föräldraskap, som den listige kan avgöra utifrån titeln, och jag tycker att den har ett väldigt fint perspektiv i det att den inte handlar om hur vi ska få ordning på våra ungar, utan istället om hur vi kan få ordning på oss själva så att vi kan vara de föräldrar vi vill vara och på så sätt möta barnen precis som de är.


Mitt senaste uppdrag som medförfattare resulterade i boken "Också Annie" - Annie Lööfs självbiografi - som gavs ut i september 2023. Det har varit ett otroligt roligt och intressant uppdrag, från början till slut. Och att samarbeta med Annie har varit en ren njutning! Jag är glad över förtroendet och stolt över slutprodukten.  Vår ambition var att göra en politikerbiografi som inte känns så mycket politikerbiografi.  Vi ville inte ha något slags förlängt cv där en lång rad åstadkommanden staplas på varandra, utan något mer personligt, mer relaterbart och helt enkelt mer läsvärt. Om vi lyckades vet bara läsaren.
   
 Emellanåt jobbar jag även som redaktör, där jag bland annat har fått arbeta med Agneta Sjödins bok "Så in själen" samt Kristin "Krickelin" Lagerqvists ljuvliga bok "Krikelins Livskraft från trädgård och hav".

Motivationsdagen

Jag har stått bakom Motivationsdagen och snarlika evenemang sedan 2011. Totalt har det blivit närmare 50 tillfällen genom åren, fördelat på de stora scenerna i Sthlm, Gbg och Malmö. Det vi har att göra med är en rolig personaldag med olika föreläsningar som ger inspiration, kunskap, underhållning och ny förhoppningsvis en massa energi och nya tankar och idéer. Sedan 2016 har jag arrangerat dessa dagar i egen regi, i samarbete med Kunskapsgruppen AB. Motivationsdagen är årligt återkommande och alltid superuppskattat av såväl publik som medverkande. Stämningen är hög och lärdomarna många.


Mitt jobb är att ansvara för program, bokningar, utformning, presentation och leverans av dessa dagar. Det roligaste med dem är att jobba hela vägen från ax till limpa, att skapa en bra dramaturgisk helhet och att publiken brukar vara så himla nöjda! 

Publika arrangemang

Under ett par år, innan den berömda pandemin slog till, jobbade jag främst  som turnéproducent/arrangör för olika publika föreläsningar och före-ställningar. Det kunde egentligen handla om i princip vad som helst som händer på en scen, som behöver ordning, fix och kärlek gällande allt praktiskt runt i kring.

 

Min uppgift i dessa projekt varierar beroende på behov och upplägg. Men typiska exempel på vad jag brukar göra är planering, copywriting, profilering/paketering, upplägg och marknadsföring, att hitta och boka bra och passande lokaler landet över, sköta samarbeten och presskontakter, att styra upp biljettförsäljning och allt kring det, samt att ha koll på ekonomin och att det blir en bra affär helt enkelt. Kul!!

"Nycklar till frihet" spelades vid 39 tillfällen under 2019-2020 och hade långt över 20 000 åhörare. "För barnens bästa" spelades vid 16 tillfällen och lockade över 6000 viktiga vuxna.