Portfolio

PORTFOLIO-ISH

 

Exempel på vad jag gjort tidigare och vad jag sysslar med egentligen:

Publika arrangemang

De senaste åren har jag främst jobbat som turnéproducent/arrangör för olika publika föreläsningar och föreställningar. Det kan egentligen vara i princip vad som helst som händer på en scen, som behöver ordning, fix och kärlek gällande allt praktiskt runt i kring.

 

Min uppgift i dessa projekt varierar beroende på behov och upplägg. Men typiska exempel på vad jag gör är planering, copywriting, profilering/ paketering, upplägg och marknadsföring, att hitta och boka bra och passande lokaler landet över, sköta samarbeten och presskontakter, att styra upp biljettförsäljning och allt kring det, samt att ha koll på ekonomin och att det blir en bra affär helt enkelt. Kul!!

"Nycklar till frihet" spelades vid 39 tillfällen under 2019-2020 och hade långt över 20 000 åhörare. "För barnens bästa" spelades vid 16 tillfällen och lockade över 6000 viktiga vuxna som kom och lyssnade.  Vi gjorde den även som föreläsningsfilm, vilken hittas på www.barnens-basta.se

Skribentuppdrag

Sedan 2020 har jag börjat jobba allt mer med böcker och olika skribentuppdrag. Det började med att jag fick den stora ynnesten att vara huvudskribent till Björn Natthiko Lindeblads bok "Jag kan ha fel", vilken har haft ett fantastiskt första år i handeln med över 220 000 sålda ex. Boken vann också första pris i Storytel Awards för bästa ljudbok i kategorin "fakta" 2021, samt att den har blivit översatt till över 20 språk. 
Under början av 2022 kommer jag kunna berätta om nästa bok jag är medförfattare till, vilket känns superkul och spännande! Emellanåt jobbar jag även som redaktör, där det senaste uppdraget var att få arbeta med Agneta Sjödins bok "Så in själen"
Att få skriva, skriva, skriva, är bland det bästa jag vet!

Motivationsdagen

Jag har stått bakom Motivationsdagen och snarlika evenemang sedan 2011. Totalt har det blivit över 40 tillfällen genom åren, fördelat på de stora scenerna i Sthlm, Gbg och Malmö. Sedan 2016 har jag arrangerat dessa dagar i egen regi, i samarbete med briljanta Kunskapsgruppen AB.

 

Mitt jobb är att ansvara för program, bokningar, utformning, presentation och leverans av dessa dagar. Det roligaste med dem är att jobba hela vägen från ax till limpa, att skapa en bra dramaturgisk helhet och att publiken brukar vara så himla nöjda! 

Bollplank - PR & affärsutveckling

Under ett par år hade jag den stora äran att få agera bollplank till struktören, 
föreläsaren och författaren David Stiernholm. Vi hade löpande kontakt kring specifika 
frågor och idéer som dök upp, samt en workshop per säsong där vi kastade runt idéer, 
filade på strategier och smed planer för honom och hans företag. David själv menade att
det var perfekt för honom som enmansföretagare att få dela vissa kreativa processer
med någon annan som var engagerad och intresserad, samt att få fylla på med
lite nya tankar och idéer från ett utifrånperspektiv.

När mina turnéer blev för stora fick jag lägga detta uppdrag åt sidan tills vidare,
men jag tänker på det som en väldigt rolig och inspirerande del av mitt jobb
som kanske kan bli aktuellt igen i framtiden.